top of page

Our Story

Rakkaudesta glenneihin

 

Kennel MeomodoMeomodo - vapaasti latinasta suomennettuna  "minun tavallani". Latina ei kyllä juurikaan liity irlantilaiseen koirarotuun, mutta ajatus ja nimikirjaimet sopivat loistavasti. Siitä se idea sitten lähti!

 

Aikoinaan selailimme netistä eri koirarotuja, koira ei saanut olla liian iso eikä liian pieni. Löysimme glennit, puuhakkaat terrieriryhmän resupekat. Kävimme katsomassa niitä livenä ja rakastuimme samantien. Glenni on ihan meidän koira, täydellinen iso pieni koira! Ja niinhän se sitten olikin.

 

Asun mieheni kanssa Nastolassa, melkein maalla, melkein kaupungissa. Meillä asustaa tällä hetkellä kolme glenniä, Tinka, Romeo ja uusimpana tulokkaana .Jare Tontillamme on iso aidattu piha koirille juosta ja telmiä. Ja kyllä sitä käytetäänkin :) 

 

​Romeon kanssa olemme leikkimielisesti harrastaneet agilityä ja vähän rally-tokoakin, näyttelyissäkin on käyty. Romeo rakastaa temppuja ja niitä ollaankin harjoiteltu ahkerasti. Tinkan kanssa on enemmänkin kierretty näyttelykehiä ja tottakai harjoiteltu pennusta pitäen perustottelevaisuutta.

 

Koirat on meillä aina matkassa, onneksi ne innostuvat kun pääsevät autoon mukaan ja reissuun :) Se onkin glenneille erittäin tyypillistä.

 

 

Rodun terveydestä

 

Glennit ovat pitkäikäisiä  koiria. Niillä on kuitenkin perinnöllisenä sairautena PRA-silmäsairaus. Tämän periytyvyyttä voidaan ehkäistä silmätutkimuksilla ja nykyään myös DNA-testillä voidaan määrittää onko koira kantaja, sairas vai terve. 

 

Jalostukseen käytän vain perinnöllisesti terveitä tai terve-kantaja -yhdistelmää, josta ei voi syntyä sairaita pentuja. Jalostuskoirilta tutkitaan myös silmät ja kuvataan mm. lonkat. 

 

Raskas rakenne altistaa glennit mm. lonkkien ja etuosan sairauksille. Muita rodussa esiintyviä sairauksia ovat mm. erilaiset vatsa- ja suolistosairaudet sekä erilaiset kutinat, atopia ja allergiat.  

 

Miksi ryhdyin kasvattajaksi?

 

Nämä valloittavat karvapötkylät ovat totaalisesti vieneet sydämeni mennessään, kaikkine kujeineen ja jekkuineen päivineen. Se olikin syy, miksi ryhdyin kasvattajaksi. Kyllähän teidän muidenkin pitää päästä nauttimaan glennien seurasta! Lisäksi melko harvinainen rotu kiehtoi jalostusmielessä haasteellisuudellaan.

 

Glen of Imaalinterriereiden pitää säilyä maailmankartalla jatkossakin.

 

 

 

bottom of page