top of page

Sopisiko glenni sinulle?

Terrieri

 

Glenni on terrieri, vaikka niistä ehkäpä kiltein ja rauhallisin onkin. Tarvittaessa löytyy voimakasta tahtoa. Glenni tarvitsee itselleen määrätietoisen ja vahvan johtajan. Silloin glenni voi olla rauhassa oma hupsu itsensä.

 

Glenni on korkeuttaan pidempi, vankkarakenteinen, matalaraajainen hellyyttävä pötkö. Glennejä on vehnän ja brindlen värisiä.

 

 

Ei isoon laumaan

 

Glenni haluaa huomiota ja mielellään kaiken huomion itselleen. Se ei sovi isoon laumaan. Iso irlantilainen ego saattaa myös ilmoitella itsestään muille koirille. Hyvin koulutettu glenni on kuitenkin mallikelpoinen yhteiskunnan jäsen, niin kerrostalossa kuin maallakin.

 

 

Kaikkeen touhuun

 

Glennistä on moneksi! Jos haaveilet agilityvaliosta, silloin glenni ei ehkäpä rakenteensa vuoksi ole se paras vaihtoehto. Mutta glennistä saat loistokaverin vaikka veneilemään, mökille, moottoripyöräretkille, sienimetsään, vaelluksille.. melkein mitä ikinä haluat tehdäkin, glennisi lähtee innoissaan mukaan.

 

Helppo turkki

 

Glennien turkki on helppohoitoinen, mutta vaatii viitseliäisyyttä. Turkki tulee kammata takuttomaksi joka viikko. Takkuja tuleepi helposti etenkin masukarvoihin metsälenkeillä tms. Turkki nypitään vähintään 4 krt vuodessa, mieluiten useammin ihan kotikoiriltakin, niin turkki pysyy siistinä. Tai no, niin siistinä kun glennit nyt ovat ;) Näyttelyssä käyvien turkkia siistitään useammin. Glenni pestään vain silloin kun se on oikeasti likainen.

 

Ei lapsen ulkoilutettavaksi

 

Vaikka glenni lapsia rakastaakin, se ei sovi lasten ulkoilutettavaksi. Glenni on vahva ja vankkarakenteinen koira, joka tarvitsee aikuisen hihnan toiseen päähän. 

Hiljainen puurtaja

 

Glennit eivät hauku, yleensä. Ja jos tarve tulee, niin sekään ei yleensä ole turhasta. Olen kuullut Romeoni haukahtavan varmaan yhteensä noin 10 kertaa kadeksan vuoden aikana! Tinka on hieman äänekkäämpi.

Pitkäikäinen

 

Glen of Imaalinterrierit ovat pitkäikäisiä koiria. Glennit voivat elää jopa 15-vuotiaiksi. Harkitse siis tarkkaan otatko koiran. Se on pitkäaikainen vaikkakin antoisa sitoutuminen. 

 

Glenneillä on perinnöllisenä sairautena PRA-silmäsairaus. Tämän periytyvyyttä voidaan ehkäistä silmätutkimuksilla ja nykyään myös DNA-testillä voidaan määrittää onko koira CRD3-sairausgeenin kantaja, sairas vai terve. 

 

Raskas ja omintakeinen rakenne altistaa glennit lonkkien ja etuosan sairauksille. Muita rodussa esiin tulleita yleisimpiä vaivoja ovat erilaiset suolisto- ja mahasairaudet ja vaivat, kutinat, allergiat ja atopiat. Myös purentavikoja esiintyy jonkun verran. 

 
 
Kurkkaa video ja nauti glennipennun elämänilosta ;)
bottom of page